Boka in den 21 juni 2017 kl. 14.00 - då är det invigning av trädgårdarna.

Varmt Välkomna!


tisdag 14 mars 2017

Studieresa . . .

Idag åkte vi på studieresa till Stångby Plantskola i Arlandastad. Där började Fredrik med att berättar för oss om företaget och vad som gör Stångby Plantskola speciell.
Inom deras egen odling har de specialiserat sig på att ta fram och förädla park- och alléträd samt större fruktträd. En betydande mängd av deras produkter företableras i deras odling i RCB (Root Control Bag). Större träd företablerar de i deras depåanläggning där de använder sig av s.k. Air-PotⓇ, en typ av odling ovanjord.
Dessa båda odlingssystem ger växterna ett betydligt bättre rotsystem vilket gör att de får en mycket säkrare och tryggare etablering ute i offentlig miljö. Och gör att man undviker "rotsnurr".
RCB (Root Control Bag)
Air-PotⓇ
Elisabeth visade oss sedan olika exempel på vad perenner, buskar och träd kan odlas i och hur man säkerställer kvaliteten på levererade växter.Sedan tog vår lärare Lars med oss till Märsta för att titta på projekt som Stångby varit involverade i första stoppet tittade vi på skelettjordsplanteringar.


Därefter åkte vi till Sigtuna och Sjudargårdsbadet för att titta på planteringarna där.


Äntligen en "vårfrisk" dag där vi var mestadels utomhus och fick se många av de olika odlingsalternativen vi läst om i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar